Ambachten op Angelbeeck

Leerbewerking en zadelpasadvies
IMG_2126
In 2003 hebben wij onze eerste paarden gekocht. Roland een Friese ruin, Matcho een Haflinger en Chanoeka een Friese merrie. Roland en Chanoeka leverden geen probleem op om een goed passend zadel te krijgen, maar Matcho drukte me met de neus op de feiten hoe belangrijk een goed passend zadel is. Hij had door een slecht passend zadel, zadel- en singeldwang opgelopen. In zijn geval raakte hij volledig in paniek als hij opgezadeld en aangesingeld werd. Hij wilde niet meer lopen of wilde juist niet stilstaan. Een groot aantal nieuwe zadels verder en vaak teleurstellende resultaten heb ik besloten om zelf een opleiding te gaan volgen tot zadelpasser.

In onze ruime woonboerderij is er een aparte werkplaats voor de zadelmaakster waar gasten tijdens hun verblijf een kijkje kunnen nemen. Het combineren van een B&B met een oud ambacht wordt vaker in Nederland gezien. Een combinatie van een B&B met een zadelmakerij waar nog echt handwerk verricht wordt is echter een combinatie die in Nederland nog niet vaak voorkomt.

NIEUWS BIJ ZADELMAKERIJ ANGELBEECK

In de afgelopen jaren hebben we hard gewerkt aan de opbouw van Bed & Breakfast Angelbeeck.

Omdat dit deel van ons bedrijf steeds drukker wordt, wil ik me vanaf 1 maart gaan bezig houden met de ondersteuning van Romy, Patrick en Frank bij de werkzaamheden op Bed and Breakfast Angelbeeck en zal ik de komende tijd alleen nog de lopende zaken voor de zadelmakerij afronden. Nieuwe klanten kunnen een goede collega-zadelmaker/zadelpasser vinden op de website van de beroepsvereniging (website: www.vztd.nl)

Petra Smink

DutchEnglishGerman